Mushroom πŸ„ Fried Rice

Schezwan fried rice is adding up the sauce that is specially prepared and mixed with the normal fried rice. Long grain basmati rice is one of the secret and best way to create the fried ricde taste like restaurant way. The other major thing to make fried rice taste better is making the fried rice extra salty and giving them the color by adding light soy sauce or dark soy sauce to make it look more appetizing.

Mushrooms are a rich, low calorie source of fiber, protein, and antioxidants.Although mushrooms are classified as vegetables, technically they are not plants but part of the kingdom called fungi. Mushrooms provide the B vitamins riboflavin and niacin, which are especially important for people who don’t eat meat. Most mushrooms are also a good source of selenium and potassium.

Mushroom fried rice is one of the best choice for the kids meal and easiest for packing it at the earliest once the sauce is prepare before hand.

Ingredients:
 • Mushroom πŸ„ – 1 pack
 • Onion πŸ§… – 1 medium
 • Garlic πŸ§„ – 8 to 9 cloves
 • Ginger. – 1 inch
 • Spring Onion. – 1 bunch
 • Carrot – 1 medium
 • Beans. – 6 to 7
 • Rice Vinegar. – 1 tbsp
 • Salt πŸ§‚ – 1 tbsp
 • Pepper – 1 tbsp
 • Basmati Rice 🍚 – 1.5 cups
 • Oil. – 3 tbsp
 • Schezwan Sauce. – 5 to 6 tbsp
Preparation:

Step 1:

Wash rinse and soak basmati rice for 1 hour. Cut all the vegetables to desired shapes and sizes and keep them aside. Its mushroom time.Rinse and clean the mushroom twice so that there is no trace of mud on the mushroom. Now, thinly cut the mushroom and soak them in salt and turmeric water.

Step 2:

In a large wok pour some oil once its hot add in the chopped garlic , onion and ginger and sautΓ© until its raw smell goes off and cooked. Now, add the other chopped vegetables and sprinkle some salt and pepper ad give a mix. Cook them until veggies are 75% cooked.

Step 3:

In a pan add water and turn on the flame. Once the water starts to boil and the salt and pinch of sugar that is necessary for a fried rice and also add in some drops of oil and now add in the rice to it. After 7 to 8 minutes the rice is now semi cooked . turn off the flame and drain the excess water and spread and place the rice on cotton cloth or in a plate.

Step 4:

Add the schezwan sauce to the vegetable mix that is done hot in the wok give a mix and add some vinegar to it and mix them well with the vegetables. Also add the mushrooms to it so that the masala n sauces get mixed up .Now add in the rice that is cooked to this mix and give them a stir so that the sauce is well coated with the rice and in medium flame leave it for few minutes until the moist in it goes off.

Step 5:

Delicious!!! and Yummy hotel style mushroom done and It tastes best when had with Raita and tomato sauce.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: